menu

Als klein meisje moet ik ooit op ongeveer 5 jarige leeftijd een paard in de wei hebben zien staan toen het in mijn hoofd klikte: PAARDEN. Sindsdien heeft die passie voor paarden mij nooit meer losgelaten. Ik verzamelde speelgoedpaarden, had dekbedden van paarden, knuffels van paarden.. alles was paard. Ik was ook creatief en tekende veel.. juist .. paarden. Het Penny gehalte was hoog!

Op 7 jarige leeftijd mocht ik dan voor het eerst ECHT op paardrijles. Een beetje spannend vond ik het wel, want ik ben altijd wel een beetje onzeker geweest. Ik weet nog goed dat ik voor mijn eerste longelesjes op Bert mocht - een witte pony. 'Het paard van Sinterklaas!' 
En ja hoor.. ik was verkocht. Dus aan mijn ouders de nobele taak om me voortaan elke zaterdagochtend op de manege af te zetten voor lessen. (sorry mam en pap)

Ik heb altijd Engels gereden, met een lichte voorkeur voor springen. Netjes in de bak rondrijden met je dressuurproefje deed ik dan ook alleen omdat ik een dressuurdiploma moest hebben van de manege om te kunnen springen. Maar toch.. heb ik altijd een beetje iets gemist in het rijden.. ik had wel ambitie voor de sport - maar net ook weer niet. 

Ik wist op latere leeftijd wel dat Western rijden bestond, maar ik kwam er pas echt mee in aanraking in 2014 toen ik een proefles ging volgen op een Western manege. Better late than never. De manier van rijden, de omgang met het paard en de toegankelijke wereld sprak mij enorm aan. Het klikte, dit is wat ik zocht in de sport. Dit is wat ik wilde uitoefenen. Sindsdien wilde ik nooit meer anders..
I'm a cowgirl now!Het kon dan ook niet anders dat ik mijn inmiddels ontwikkelde passie voor fotografie ging combineren met paarden. Ik merkte dat er in die wereld niet zo veel echt Western gerichte fotografen waren. En dat terwijl er toch een hoop verschillen zitten in het vastleggen van een paard op deze manier. Ik besloot mijn kennis en liefde van de sport samen te voegen met mijn expertise in fotografie. En daar ben ik dan!

Als Western fotograaf heb ik al een hoop hele toffe dingen mogen doen, zo ben ik showfotograaf geweest voor de NQHA en de DAWRA - met als kers op de taart mijn toevoeging aan het fotografenteam van Art & Light Photography als showfotograaf op het Quarter EK in Kreuth (ECQH) 


Het is mijn doel om jou en je paard in kenmerkende Western stijl te fotograferen. Of dit nou volledig in je showoutfit is, of meer casual. Ik ben er voor je, in en uit de showring. Het is een mix van de band tussen jou en je paard en de passie voor de sport die ik tot uiting wil brengen op mijn foto's. 

Zie ik je snel?

Over mij

Western fotograaf

Hoe het begon

het doel

Let's chat!

Typisch yessica..

+ Ik ben een echte introvert, maar als ik me op mijn gemak voel bij iemand dan kom ik helemaal los.

+ Ik ben van de dierenfeitjes. Naar een dierentuin gaan met mij is dan ook continue moeten aanhoren welk belachelijk feitje ik nu weer heb onthouden van een specifiek dier.

+ Ik wilde vroeger eigenlijk dierenverzorgster worden in een dierentuin. (Vandaar ook mijn absurde repertoire dierenfeitjes)

+ Om dit gemiste beroep te compenseren heb ik een kleine dierentuin thuis: 4 valkparkieten (Solo, Leia, Phyre en Tia) en een kat; Miso!

+ Ik hou enorm van koken en bakken (en eten..). 

+ Ik ben voor de volle 500% stapelgek van Japan. Helemaal na mijn rondreis in 2015. Ik kan uren over het land praten en wil eigenlijk maar 1 ding: TERUG. Ik heb met vlagen enorme heimwee naar het leven daar en om de pijn dan te verzachten las ik weer een Japanse avond in bij mij thuis waarbij ik een heel 5-gangen menu van Japans caliber presenteer. Vind mijn vriend gelukkig helemaal niet erg ;)

+ Ik game ook graag, zo heb ik 13 jaar lang actief World of Warcraft gespeeld, maar hou ik me nu vooral bezig met single player RPGs ( ik hoor je denken; RP-watte? ja.. ik ben een nerd...)

 


gezien op/in:

Boek je eigen shoot

Begint het al te kriebelen?

Het laten maken van foto's word vaak onderschat, tot je op een punt komt waar je zou willen dat je het eerder had gedaan. Heb je nog vragen, twijfels of wil je gewoon even kennismaken? Invullen van het contactformulier is geheel vrijblijvend en dan zorg ik dat je alles even overzichtelijk hebt naar jouw persoonlijke wensen. 

neem contact op

begint het al te kriebelen?

Wat je ideeën ook zijn, ik weet zeker dat we er samen iets tofs van kunnen maken! Heb je nog een vraag, wil je een reportage boeken of gewoon even kletsen? 

neem contact op

dANK JE WEL!

Je bericht is verzonden.
Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.